Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A co děláte s učiteli, kteří kvalifikovaní jsou, ale místa jsou obsazena těmi, kteří kvalifikaci nemají.

Řeknete, že volné místo momentálně není, zapíšete iniciály a tím to končí. Je Vám trapné propustit toho, který nemá patřičné vzdělání, ale během pěti minut odpálkujete ty, kteří ho mají, ale nikdo je nedoporučil, tady se žádné výčitky nekonají. To že splnili kritéria a vystudovali patřičnou školu, oproti těm, kteří na soukromých školách studovali obory, které nelze uplatnit, není priorita.

Takovým způsobem se rozhodně školství nepohne kupředu, když na místech učitelů a profesorů budou lidé bez patřičného vzdělání a vlastního názoru, protože ten bude umlčen vděčností za získání zaměstnání.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

ono to není úplně k tématu, ale dost by mě Váš názor zajímal...

https://vracovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=716921

0 0
možnosti

J86a98n 52P85a93v53l11i50š

12. 6. 2019 14:27

Dobrý den pane Vracovský.Chci reagovat na Váš blog,ale vůbec nevím jak a kde začít.Asi tedy začnu přímo od Vás.Vůbec nepochybuji o tom,že jste vynikající odborník/kuchař/na svém místě.Všechna práce by měla mít nějakou úroveň,kterou,Vy zcela jistě mistrovsky ovládáte.Kdo víc,by mohl učit toto řemeslo,než vyúčený odborník.Tímto samozřejmě myslím i odborníky v jiných odlišných oborech než je ten Váš.Myslím,že učit odborné předměty mají právě Ti,kteří mají dlouholetou praxi a zkušeností.Proti Vám se postaví vystudována Mgr.,která má sice pedagogické vzdělání,ale to je tak jediné co může nabídnout.Oproti Vám ,zkušenosti nula.Je vůbec možné,aby tato osoba mohla předat odborné zkušenosti?.Jednoduše nemůže,protože žádné odborné zkušenosti nemá.Má jen titul,ale ve srovnání s Vámi je to naprostá nula.Vy za svůj život jste již něco navařil a vite co vše obnáší toto řemeslo.I takový kuchař musí být i dobrý řezník,protože než začnete vařit,tak si maso musíte rozdělat.Takže pro moji osobu jste i bez pedagogického vzdělání o několik levelů výše než nějaký/á/ Mgr.Dobrým kuchařem se stane jen ten,kdo svoji práci opravdu miluje a snaží se dále učit nové věci,které k dobrému kuchaři zcela jistě patří. Další veliký a asi neřešitelný problém jsou maturity.Dnes chce mít maturitu každý,protože si myslí,že mu zajistí lepší místo.Asi zajistí,ale kdoby pak něco chtěl dělat manuálně.Jednoduše nelze srovnávat nesrovnatelné.Žák Gymnásia má určitě daleko více znalostí než žák SOU s maturitou.Bohužel největší vinu na našem školském vzdělávání má samotné MŠ.Samý odborník a kde nic tu nic.Jen samé zbytečné papírování a vymýšlení blbosti a kravin,které jen učitele zdržují od práce.A další česká povahová krása je závist.Bohužel závidí ten,který většinou nic neumí,ale má třeba maturitu.Ovšem i lidé bez maturity,jen vyučení,jsou v životě mnohokrát lepší než ti s maturitou a i VŠ vzděláním.Mám dlouholeté zkušenosti a rozeznávám dva druhy inteligentů.1/Inteligent=inteligent.2/Inteligent=debil.

1 0
možnosti

1) informace by rodice mit meli

2) vyrocni zpravy ji zhusta neobsahuji, protoze obsahuji pouze ciselne udaje

3) ano, pajdak nedela ucitele, stejne jako medicina nedela lekare. Presto u lekare nikdo o nutnosti vystudovat medicine nepochybuje.

0 0
možnosti

a k tomu ministrovi skolstvi, MLADEZE a TELOVYCHOVY - zadny clovek nema kvalifikaci, aby pokryl vsechno. A ani znalosti. A treba telocvikar uz vubec ne.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS