Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Učitel, který v první řadě řeší plat, asi nebude ideální učitel. Druhá strana mince je, že stát trvale buzeruje učitele byrokratickými nesmysly. Pro svou práci nemotivovaný učitel v kombinaci se státní buzerací je stav, kdy se školství nemá šanci pohnout z místa

0 1
možnosti
Foto

Takze i jakykoliv jiny zamestnanec, ktery resi plat/mzdu, neni idelani?

2 0
možnosti
VH

No jo - možná i celorepublikový průměrný plat je mj. zvyšován i tím, že zaměstnanci stárnou (a také odchází ti dobře placení později do penze) a zaměstnáváme tedy ty s vyššími platy. Je snad takový průměr něčím jiným, než průměrným platem.

Nemusí se snad na zvyšující se platy nalézat finanční prostředky bez ohledu, z jakého se průměr (a tedy i objem) mezd zvyšuje?

Mimochodem: Odkud tedy berou odbory či učitelé údaje o průměrném platu kantorů, když nad ním brečí?

0 0
možnosti
MB

Jsou určitá průsečíková témata, kde by naivní člověk očekával Shodu! Sucho + Důchodová reforma + Školství. V podstatě to se sebou souvisí - Člověk chce žít - pak zestárne - vzdělaní mládežníci - to pak jistí. Uplyne 30 let od Revoluce, je dobré se na to podívat blíže! U mne pak Školství vede! Hodí se pojem = Permanentní revoluce! Platí to, co platí = Platit zase nebude! Neuvěřitelné jevy, boje o školní bufet, obědy zdarma, inkluze a Pyramidy papírů k tomu! Rodinu máme přeučitelovanou - Už nemáme! Sestra ženy to vzdala a odešla do Předčasného důchodu! Já se jí vůbec nedivím! Ty prachy samozřejmě taky hrají roli svou - jsou směšné hanebné, jde ovšem o to popsané. Máme synovce, ruku na srdce - Co by ve školství vlastně dělal? Ten mladý muž má 100 jiných příležitostí, kde se uplatnit ! Taky se mu nedivím ...:-)

0 0
možnosti
DR

Někdy to bohužel opravdu vypadá jako kdyby učitel bylo jediné povolání u nás. Bohužel většina politiků dodnes nepochopila že tím že budou zvyšovat jejich platy donekonečna, absolutně nic nevyřeší.

0 0
možnosti
Foto

Plat mají adekvátní. Jediné co je potřeba, je odbourat byrokracii, aby měli čas se věnovat výuce.

1 0
možnosti
Foto

Záleží na tom, co berete jako adekvátní. Učitelé s dvacetiletou praxí nemají včetně osobka ani tento zmiňovaný průměr. To není dobře. Zároveň se podívejte na platy učitelů mezi zeměmi OECD (odkaz v článku na iRozhlas).

3 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 605x
Pojďme se bavit o školství a vzdělávání.

Ředitel www.edukacnilaborator.cz

Facebook

Instagram

 

Seznam rubrik