Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

jo i ne. Pravda, že učitel žáky připravuje na pozice, které ani neznáme. Pravda, že svět je pro děti zakotven v prostoru techniky, která omračuje svými možnostmi raketově rychle. Ale já vám nevím, jestli přistupovat na styl klik sem klik tam. Už ted bojujeme s rychlokvaškovými referáty, kde se vychází z ctrlc a ctrlv...a čím dál víc zůstává mladým lidem zbytečným systém naslouchání obyčejnému fundovanému slovu, obložení se hodnotnými zdroji a opravdové vnoření do problému pak něčím, co vůbec neznají a znát nechtějí. Vládne povrchnost. Kolik učitelů by rádo vrátilo dobu, kde si nemuseli vydělávat na pomůcky šaškováním před kamerou, natáčet sebe sama při projektu a vyplnovat k tomu deset papírů. Až zmizí i to, o čem píše pan Nikl... pohoví si český učitel.

Dodám, že existuje i školení zkavlitnění učitele ve výuce, kde se mu má ,,jako,, pomoct. Proboha... vyndat z každé třídy deset žáků, vyházet na dlažbu přiblblá klíštata školitelská a peníze od těchto věnovat učitelům, co by učili další paralelní třídu... třeba o osmnácti žácích.

1 0
možnosti

Jo, neustále se omýlá, že škola děti nudí, nechodí do ní rády, učitel by měl učit zábavnou formou, žádné biflování, hlavně kreativně. Napadlo tady někoho, že když má škola být pro život, tak má děti naučit, že v životě budou muset vykonávat i činnosti, které je nebudou bavit, že je někdy třeba zatnout zuby a něco se nabiflovat a že před jeho "osobností" nepadne každý na zadek.

3 0
možnosti

J54o89s56e68f 66N42i45k16l

30. 10. 2017 17:57

Až budou mít učitelé plat jako inženýří ve strojírenství, stavebnictví a jiných oborech, budeme mít i dost učitelů - mužů, dříve ne...a až se do škol přestanou zavádět všelijaké ptákoviny a nesmyslné papírování, až nebudou různá školení učitelů, která jsou někdy dobrovolně-povinná a nic učitelům nepřinášejí, ale podmiňují nákup pomůcek (např. nových počítačů)...až se na rozpočtu školství nebudou přiživovat různá nakladatelství a kolektivy autorů (např. maturitní testy) různých učebnic , které někdy nic nového nepřinášejí,,,až..až...

5 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 605x
Pojďme se bavit o školství a vzdělávání.

Ředitel www.edukacnilaborator.cz

Facebook

Instagram

 

Seznam rubrik